- Voetverzorgingstips

Voetverzorgingstips

Hieronder vindt u wat hanodige tips en links voor een optimale verzorging van uw voeten ! 

Handige links

Bent u diabetisch patient, dan heeft u vaak grotere kans op problemen met de voeten. Onderstaande website is speciaal gericht op diabetici en messt voorkomende voetproblemen.

www.dvn.nl

Ook Reuma patiënten hebben vaak last van voetproblemen, hieronder een link naar een folder met handige tips voor de reumatische voet. 

https://www.podotherapie.nl/files/intranet/downloads/brochures-/brochure_reuma.pdf

Tips

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Mijn persoonlijke tip: Prik blaren niet door!

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel, en bedek de huid met een steriel verbandje.

Voetlotions

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!